Het ontstaan van de brouwerij

Ergens in 1993 heeft Marco Geilings het idee opgevat om eens een keertje zelf een biertje te maken. Een blik moutextract, suiker, een gistemmer en nog wat klein spul en maar zien wat ervan komt. Het resultaat mocht er zijn en na her en der wat informatie bij elkaar geschraapt te hebben (internet stond nog in de kinderschoenen, dus bieb, boeken kopen etc.) heeft Marco samen met broer Arie een cursus bierbrouwen bij het Bergsche Bierbrouwersgilde gevolgd.

Vanaf dat moment was het gedaan met de kant-en-klare bierpakketten en is Marco begonnen met het zelf verzinnen van recepten. Op verschillende wedstrijden zijn diverse prijzen in de wacht gesleept. Ondertussen heeft de derde broer René ook de cursus bierbrouwen gevolgd (1999) en mede dankzij de kennis en kunde van Marco viel René ook regelmatig in de prijzen.

Zonder arrogant te worden kan gezegd worden dat de Geilings broers een bekende verschijning zijn geworden op de amateurbierbrouw wedstrijden in Nederland.Diversen eerste, tweede en derde prijzen zijn er in de wacht gesleept. Op het Open Nederlands Kampioenschap amateur bierbrouwen zijn meerdere jaren prijzen gewonnen. De titel "beste brouwer van Berrege en omstreken" is gewonnen.

Beide broers zijn clubkampioen geweest bij het Bergsche Biergilde, Marco zelfs meerdere malen. Op het Open Nederlands kampioenschap van 2008 hebben zowel Marco als René een prijs in de wacht gesleept en hiermee hun bestaan als amateurbrouwer in stijl afgesloten.

Gesterkt door deze vele prijzen is het besef gekomen dat we in staat zijn een meer dan redelijk biertje te brouwen en mede daarom is de dag na het Open Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen 2008 Bierbrouwerij Geilings opgericht.

Op 25 oktober 2008 werd het eerste bier van Bierbrouwerij Geilings geschonken op het Bergs Bierfestival in café het Zwijnshoofd te Bergen op Zoom. "Kwaliteit boven kwantiteit" is de lijfspeuk en alleen de beste kwaliteit wordt verkocht.